https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИлън Мъск представи роботизирано такси без волан, педали и огледала

Илън Мъск представи роботизирано такси без волан, педали и огледала

Tesla представи новия си продукт – роботакси, което беше анонсирано още преди време от американската компания. Това стана на специално събитие, наречено “We, robot”, където на публиката бяха представени десетки роботаксита Tesla CyberCab, като едно от тях докара на сцената главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск.

CyberCab изглежда като по-малка версия на пикапа Cybertruck. За разлика от съвременните електрически автомобили, новият модел на Tesla няма нито волан, нито педали, нито странични огледала, нито задно стъкло.

Самият Мъск сравни колата с асансьор, в който просто натискате бутона, за да се возите. Серийното производство на CyberCab ще започне през 2026 г., като се очаква при излизането си на електрическото преводно средство да струва по-малко от 30 000 долара.

Компанията-производител все още не е разкрила подробности за за задвижването на роботаксито, но е известно, че електрическият автомобил е оборудван с най-новите системи за автономно управление на Tesla. Интериорът е изключително строг, с чифт седалки и голям екран на информационно-развлекателната система, който изглежда взет направо от Model 3 или Model Y.

Една от характеристиките на CyberCab, която не се среща в никой друг модела на Tesla, са вратите тип „пеперуда“, които, поне на на теория, би трябвало да улеснят качването и слизането на пътниците в таксито.

Вече са произведени 50 екземпляра от роботаксито, като те ще бъдат използвани за подобряване на системата за автопилот на Tesla.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X