https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПримабалерината на Русенската опера празнува рожден ден

Примабалерината на Русенската опера празнува рожден ден

Примабалерината на Държавна опера – Русе, Станислава Караджова – Пенчева, чества своя рожден ден днес, съобщи официалната страница на културната институция в социалните мрежи. Танцьорката, която е родом от Варна, е покорила не само русенската, но и световните сцени със своята грация и чувствителност.

Станислава започва своя път в балета още на четиригодишна възраст, когато се влюбва в този изящен вид изкуство. През годините тя се утвърждава като харизматичен артист на сцената, докато в ежедневието си остава приземена личност.

В репертоара на Караджова-Пенчева се открояват редица забележителни роли в балетните спектакли на Русенската опера. Сред тях са Китри от “Дон Кихот”, Клара от “Лешникотрошачката”, Феята Люляк от “Спящата красавица”, Снежанка от “Снежанка и седемте джуджета”, Никия и Гамзати от “Баядерка”, както и Одета и Одилия от “Лебедово езеро”. Наскоро публиката имаше възможността да се наслади на нейното изпълнение в ролята на Мария от “Козият рог”.

Талантът на примабалерината е оценен не само в България, но и в чужбина. По време на турнетата с балетната трупа на Държавна опера – Русе, Станислава е аплодирана радушно в Италия, Испания, Белгия, Латвия, Литва и Франция.

От операта пожелават на Станислава Караджова – Пенчева да продължи да танцува все така вдъхновено и чувствено на сцената, радвайки почитателите на балетното изкуство с нови превъплъщения. Изразяват надежда аплодисментите на публиката никога да не стихват за нея, а любовта и радостта да бъдат неизменни спътници в живота й.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X