https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоТретият мост над р. Дунав - сред акцентите на "Дунавски транспортен форум"...

Третият мост над р. Дунав – сред акцентите на “Дунавски транспортен форум” в Русе

Днес Русе ще бъде домакин на значимо събитие в транспортния сектор – “Дунавски транспортен форум-2024”. Форумът ще се проведе в Канев център от 10:00 до 17:00 часа, събирайки експерти и заинтересовани страни за обсъждане на ключови теми, сред които изпъкват плановете за третия мост над река Дунав при Русе и магистралата Русе – Велико Търново.

Организаторите на събитието – Научно-техническият съюз по транспорта, Федерацията на научно-техническите съюзи и Министерството на транспорта – са осигурили подкрепата на редица важни институции. Сред тях са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Русенският университет “Ангел Кънчев”, Университетът за национално и световно стопанство, Община Русе, Федерацията на българските технически интелигенти, Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков”, Техническият университет – София и Научно-техническият съюз – Русе.

Програмата на форума е структурирана в три основни части, предлагащи богато съдържание и възможности за обмен на идеи и опит. След официалното откриване от председателя на Научно-техническия съюз по транспорта, инженер Ясен Ишев, и приветствията от официалните гости, ще последват презентации на ключови теми.

В първата част на форума ще бъдат разгледани важни аспекти на транспортната инфраструктура в региона. Заместник-кметът на Русе ще представи визията за града като основен транспортно-логистичен хъб в Дунавския регион. Ще бъде обсъдено състоянието и перспективите пред дунавските мостове, като специално внимание ще бъде отделено на 70-годишнината на Дунав мост 1 – “Мостът на дружбата”. Инженер Румен Марков от “Лардж Инфрастръкчър Проджектс” ООД София ще представи плановете за Дунав мост 3.

Втората част на форума ще се фокусира върху конкретни проекти и инициативи. Представител на Агенция “Пътна инфраструктура” ще запознае участниците с плановете за автомагистрала “Русе – Бяла – Велико Търново” и предстоящия ремонт на Дунав мост при Русе. Ще бъдат обсъдени и проекти, свързани с железопътната инфраструктура, включително внедряването на европейската система за управление на железопътния трафик по линията Русе – Каспичан и развитието на Русенския мултимодален терминал.

Форумът ще завърши с практическа част, включваща посещения на “Експрес Сервиз” ООД Русе и Пристанище Русе, давайки възможност на участниците да се запознаят отблизо с реалното функциониране на ключови транспортни обекти в града.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X