https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИсторията на русенски спортни клубове представя шестата изложба „Миналото днес“

Историята на русенски спортни клубове представя шестата изложба „Миналото днес“

Шестото издание на изложбата „Миналото днес“, беше официално открито днес на пл. „Свобода“. Експозицията се реализира по идея на Държавен архив – Русе, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирма „ТРУД“ АД.

Тази година традиционната изложба с архивни фотоси отново е съчетана със снимки от настоящето и насочва вниманието към спортните традиции в града ни. Именно затова г-н Енчо Енчев, зам.-кмет на община Русе и член на Управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подчерта, че: „Изложбата е в посока на нашата подкрепа и на всичко, което правим за спорта в Русе. Благодарим на Държавен архив – Русе, че предоставят тази интересна информация от своя фонд – така хората могат да си припомнят позабравени имена от спорта, прославили нашия град,“ каза още г-н Енчев.

Толя Чорбаджиева, началник на отдел „Държавен архив“ в Русе, благодари на спонсорите от фирма „ТРУД“ АД за доверието и финансовата подкрепа, и подчерта: „Това е една наистина харесвана изложба както от русенци, така и от гостите на града. Смятаме догодина да продължим спортната тематика, защото Русе има много поводи за гордост не само в представените днес спортове.“

В шестото издание на изложбата „Миналото днес“ посетителите могат да видят фотографии и да научат историята на зараждането на клубовете и школите в града ни по следните спортове: Акробатика, Водомоторен спорт, Бокс, Тенис на корт, Конен спорт, Футбол, Баскетбол, Карате, Вдигане на тежести, Стрелба с лък, Лека атлетика.

Текстът, придружаващ снимките, е двуезичен (на български и английски език), за да могат и чуждестранните гости на града да се запознаят с историята на възникването на представените спортове в града ни, както и с настоящите клубове и техните успехи. Изложбата може да бъде разгледана до средата на ноември месец.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X