https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБЛС удостои проф. д-р Кирил Панайотов с приза „Лекар на годината 2024“...

БЛС удостои проф. д-р Кирил Панайотов с приза „Лекар на годината 2024“ за издигане авторитета на съсловната организация

Българският лекарски съюз удостои проф. д-р Кирил Панайотов, дм, с приза „Лекар на годината 2024“ в категория „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“ по повод Деня на българския лекар.

През 4-те мандата като зам.-председател и 3-те мандата като член на УС на БЛС-Русе от 2001 г. управителят на Лечебни заведения „МЕДИКА“ винаги е работил за подобряване на качеството на здравеопазването в България. Със своите високи морални качества и мениджърски опит той е допринесъл за авторитета и влиянието на съсловната организация, отбелязва ръководството й.

Проф. Панайотов работи в полза на лекарската гилдия и здравето на пациентите и чрез участието си в Управителния съвет на Българската болнична асоциация (2015 – 2021 г.), а от 2024 г. е председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, като дълги години преди това е бил член на нейния Управителен съвет.

Със създаването на едни от най-авторитетните лечебни заведения в Северна България – МЕДИКА той допринася за качественото развитие на здравеопазването в Русе и региона. За тази кауза той участва в продължение на 3 мандата в Комисията по здравеопазване и социална политика на Общински съвет – Русе. Същевременно е двигател на активното партньорство между университетската болница „МЕДИКА РУСЕ“ и Русенския университет и е един от основателите на медицинските специалности във факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на висшето училище.

Проф. д-р Кирил Панайотов е социално отговорен лидер, известен дарител на Българския червен кръст. Силно е ангажиран със спорта като председател на Тежкоатлетически спортен клуб-Русе и член на УС на Българската федерация по вдигане на тежести.

Заедно с всички тези отговорности управителят на Лечебни завадения „МЕДИКА“ продължава да се занимава с научна дейност. Автор е на множество научни публикации в престижни медицински издания,  съавтор и редактор е на учебник на английски език, включен в списъка с препоръчителна литература за обучение по физикална и рехабилитационна медицина. Притежава свидетелство за регистрация на полезен модел „Криогенна камера“. По негова инициатива МЕДИКА организира ежегодно три международни научни конференции – Пролетни хирургични дни, Интервенционални дни и Спинална хирургия. За приноса си за сътрудничеството на лечебните заведения с Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba” в Улан Батор проф. д-р Кирил Панайотов е удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на висшето училище в Монголия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X