https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБорбата с наркотиците отново на дневен ред на заседание в Областната управа

Борбата с наркотиците отново на дневен ред на заседание в Областната управа

Утре /22 октомври/ от 10.30 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе регионална работна среща по механизма за предотвратяване разпространението и употребата на наркотични вещества в училище.

Инициативата ще бъде открита от областния управител Драгомир Драганов и началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева.

В събитието ще се включат представители на фондация „За един чист живот“, които ще представят информация за съвременните подходи в семейната психотерапия на малолетни и непълнолетни, употребяващи наркотични вещества.

От фондацията изразяват разбиране за ролята на семейната среда в мерките за справяне с предизвикателствата, свързани с употребата на психоактивни вещества сред подрастващите ученици, както и възможностите за съвместни действия за промяна на родителските нагласи и стереотипи по отношение на този важен за обществото ни проблем, което кореспондира с политиките на Министерството на образованието на науката /МОН/.

По думите на Драганов всички институции на местно и държавно ниво също трябва да бъдат проактивни в борбата с дрогата, особено с нейното разпространение сред децата.

В инициативата ще се включат експерти от РУО-тата в Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X