https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОграничителните колчета по пътя Русе -Бяла намалили тежките катастрофи

Ограничителните колчета по пътя Русе -Бяла намалили тежките катастрофи

По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция”. От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на водачи, които са без постоянен адрес в България. От тях са връчени 340, а заплатените са 179, каза началникът на „Пътна полиция” в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков, цитиран от БТА.

Той поясни, че повечето от санкционираните водачи са от Румъния и добави, че процесът е по-бавен, тъй като се налага превод на езика на държавата, откъдето е въпросният шофьор.

Главен инспектор Ненков добави, че се работи съвместно с НАП за ограничаване на дейността на т. нар. регистратори на автомобили с български регистрационни табели на румънски граждани.

По отношение на безопасността по пътя Русе – Бяла той коментира, че предприетите мерки през последните години са вследствие от съвместни обходи през 2021 г. и последвали анализи на ситуацията с представители на Областно пътно управление и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

„Бяха набелязани участъци с най-често настъпили пътно-транспортни произшествия. От тогава до 2023 г. до момента, когато бяха поставени тези еластични ограничители на определени места, резултатът е, че тежките пътнотранспортни произшествия са намалели с 10, загиналите с шест, а тежко ранените с осем. Като цяло броят на убитите от 2023 година до момента е само един. Т.е. предприетите мерки оказаха положително влияние. Такива показания назад във времето не е имало”, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че през последната седмица от 14 до 20 октомври в област Русе са станали 14 пътнотранспортни произшествия, от които 4 са по-тежки. 365 са установените нарушения, за които са съставени 69 акта, 296 електронни фиша и 63 глоби с фиш.

Извършени са 129 проби за алкохол, от които една е положителната и за нея образувано бързо производство, тъй като показанията са били над 1,2 промила. За наркотици са извършени 75 проби, от които две са били положителни. За тях са образувани полицейски производства, каза още главен инспектор Ненков.

Поради техническа неизправност от началото на годината са спрени 211 автомобила.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X