https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеПроф. Тодор Кантарджиев: Все още няма грип, но има 887 случаи на...

Проф. Тодор Кантарджиев: Все още няма грип, но има 887 случаи на COVID-19

887 са регистрираните случаи на корона вирус. В момента сме в сезона на респираторните заболявания, грип все още няма, заяви в “Денят започва” проф. Тодор Кантарджиев.

“Студеното време, близкият контакт между хората и свитите кръвоносни съдове на носа предразполагат, за което”, допълни той.

Който киха, кашля и има температура трябва да се самоизолира. Един от начините да предпази близките си е като носи маска, каза Кантарджиев. Превенция е приемането на витамин Д, както и витамин Ц, но не и в ударни дози за прекалено дълъг период.

По отношение на грипните епидемии проф. Кантарджиев обясни, че вече се говори и за имунологична памет.

“Когато голяма част от населението с години по традиция се ваксинира и когато грипните епидемии минават една през друга, обикновено се поддържа известен имунитет сред населението”.

За бума на креватни дървеници проф. Тодор Кантарджиев обясни, че това не е толкова масово, но хората трябва да имат едно наум, когато ползват хотел или дори транспорт.

“Как става носенето на креватните дървеници? Обикновено с багажа. Така, че трябва да бъдем внимателни”.

За ползата от туршията Кантарджиев обясни, че ферментиралите продукти са най-добрите антиоксиданти. Обърна внимание, че много внимателно трябва да се стерилизира.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X