https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСпортният клуб за хора с увреждания в Русе се нуждае от средства...

Спортният клуб за хора с увреждания в Русе се нуждае от средства за организиране на две държавни първенства

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпреварите на бизнеса и обществеността от Русе“, коментира Гаев.

Той каза още, че с всеки, който подпомогне спортните събития, ще бъдат сключени надлежно оформени договори за дарение и издадени разходно оправдателни документи, а дейността му ще бъде рекламирана на видно място по време на състезанията.

Георги Гаев уточни, че дейността на спортен клуб „Олимп-спортът е равнопоставен“ е изцяло насочена към хората в неравностойно положение и хора с увреждания.

„Мотивация за тази дейност ни дава убедеността ни, че подкрепата на спорт за хората с увреждания е от изключителна важност за социалното развитие на цялото общество. Редица добри примери са доказателство за това, че спортът е прекрасна възможност за преодоляване на социалното изключване и самоизолиране зад „четири стени“, отчете Гаев.

Припомняме, че спортен клуб „Олимп-спортът е равнопоставен“ организира и традиционна надпревара по тенис на маса за хора с увреждания в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X