https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИвановоВ Божичен се готвят за Парад на тиквения фенер

В Божичен се готвят за Парад на тиквения фенер

В навечерието на есенните празници, малкото село Божичен се готви да озари нощта с магическа светлина. Народно читалище „П.Р.Славейков-1927″ в Божичен организира впечатляващ парад на тиквените фенери, който ще се проведе на 9 ноември от 18:00 часа.

Събитието е отворено за участие на всеки ентусиаст, който желае да демонстрира своите творчески умения чрез изработката на уникален тиквен фенер. Организаторите поставят интересно условие – дизайнът на фенерите трябва да бъде оригинална идея на автора, като изрично се подчертава, че фенери в стил „Хелоуин” или изобразяващи страховити лица няма да бъдат включени в парада.

Всеки фенер трябва да бъде придружен от табелка с размери 25х14 сантиметра, указваща името на автора и населеното място, от което идва. Например: „Семейство Здравкови, Русе” или „Снежана Иванова, Басарбово”. За улеснение на участниците, организаторите предлагат възможността да изготвят табелките, ако получат предварителна заявка за участие.

Участниците трябва да пристигнат пред читалището в село Божичен не по-късно от 17:45 часа, когато ще започне подреждането на фенерите на площадката пред сградата. Очаква се между 18:15 и 18:30 часа да бъдат запалени всички фенери, отговарящи на условията за участие. Това ще бъде идеалният момент за посетители и автори да направят своите снимки и видеоклипове, запечатвайки магията на момента.

Организаторите подчертават, че събитието е отворено за посещение от всеки – било то жител или гост на селото, както и за всеки, който желае да се потопи в тази нощна тиквена приказка, независимо от местоживеенето си или връзката си със селото.

Този уникален парад на тиквените фенери обещава да превърне село Божичен в светеща приказка, събирайки заедно творчество, традиция и общност в една незабравима вечер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X