https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноЧовек на Мадона и Роби Уилямс в екипа на Лили Иванова за...

Човек на Мадона и Роби Уилямс в екипа на Лили Иванова за големия й концерт в София

Най-мащабната продукция на български изпълнител в зала “Арена 8888 София” досега – такъв ще е концертът на Лили Иванова на 14 декември, с който звездата завършва тазгодишното си турне.

За този невиждан по мащаби и визия концерт пристига международен екип начело с Марвин Дийтман, бил 5 години творчески директор на “Евровизия” и работил с Мадона и Роби Уилямс. Дийтман ще ръководи сценографията, осветлението, озвучаването и всичко, свързано с организацията.

Залата е наета за 5 дни, за да бъде монтирана техниката, обясни пред “24 часа” Николай Недеков, асистент и организатор на концертите на Лили Иванова. Подготовката за концерта, който ще бъде заснет на видео от екипа на Дийтман, започва от 10 декември. На сцената ще се качат 80 музиканти, като специално участие ще има оркестърът на Софийската опера и балет под диригентската палка на Константин Добройков.

Недеков работи с Лили Иванова от 10 години, като през последните 5 отговаря за всичко. Атмосферата при нас е много приятелска и това идва от Лили, защото тя задава този начин на работа, разказва той. Звездата никога не е повишавала тон на сцената и не е правила забележка на някого. Самата тя никога не закъснява и винаги е подготвена. Ако репетициите са от 17,30 ч, тя е в гримьорната от 14 ч.

Винаги когато са на турне и имат един почивен ден, певицата събира музикантите и екипа си на вечеря. А след всеки концерт ги пита как се е справила. Сред тях има много композитори, пее песни на Огнян Енев, Ангел Дюлгеров и винаги ги пита: “Харесахте ли моята интерпретация на песента”, което отначало е шокиращо за всеки, добавя Недеков. По думите му тя се държи с голямо уважение към всички – от шофьора до аранжора.

Лили Иванова не заспива преди 1-2 часа през нощта и задължително чете книга преди това, разказа асистентът ѝ пред Би Ти Ви. И много обича вицовете за себе си – чуе ли нов, веднага се обажда на екипа да го разкаже. Наскоро им звъннала, че за 24 май ще връчат орден “Лили Иванова” на Стара планина и много се смяла.

Преди големия концерт примата на българската музика ще пее в Панагюрище на 14 ноември, в Кюстендил на 18-и и в Сандански на 20-и.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X