https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕкипи на пожарната в Русе ще вземат участие в мащабно учение по...

Екипи на пожарната в Русе ще вземат участие в мащабно учение по поречието на р. Дунав

В периода от 23 до 25 октомври 2024 г. ще се проведе съвместно учение на тема ,,Търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията от него по брегова ивица – SAREX-24” по поречието на р. Дунав на територията на местността „Стълпище“ в землището на с. Мечка, Област Русе.

Учението SAREX-24 е организирано съвместно от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерство на транспорта и съобщенията и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи.

Основни участващи институции са: Министерство на транспорта и съобщенията – Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД ГВА), чрез Координационния център за търсене и спасяване при авиационни произшествия (КЦТСАП); Главна дирекция „Аварийно–спасителна дейност“ (ГДАСД), част от структурата на ИА „Морска администрация“ (ИАМА); Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение“. Министерство на вътрешните работи – чрез служителите на Главна дирекция и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе; екипите на Областна дирекция на МВР-Русе; Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе; Дирекция „Национална служба 112“. Министерство на отбраната – Военновъздушни сили на Република България, екипи и техника от авиобазите Крумово и Чайка. Министерство на здравеопазването – чрез екипи на Центъра за спешна медицинска помощ – Русе. Областен съвет на Български червен кръст Русе (БЧК-Русе) – с доброволци от БЧК; Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Русе; Областна и общинска администрация Русе.

Една от основните цели е да се провери и подобри степента на подготовка на ръководните служители, длъжностните лица и участниците в учението, за оценка на обстановката и вземане на правилните решения при ограничаване и ликвидиране на последствията при катастрофа на въздухоплавателно средство.

Практическата част от учението ще се проведе в периода от 09:30 ч. до 12:00 ч. на 24 октомври 2024 г.

По време на практическите действия на терен движението в района ще бъде контролирано от екипи на полицията.

Поради участието на въздухоплавателни средства в района на учението се забранява използването на всякакъв вид летателна техника или апаратура за заснемане от въздуха.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X