https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИмане Хелиф влиза в професионалния бокс

Имане Хелиф влиза в професионалния бокс

Златната медалистка по бокс от Олимпийските игри в Париж това лято Имане Хелиф, която стана една от централните фигури на Олимпиадата изобщо заради съмнения в половата й принадлежност, съобщи, че навлиза в професионалния бокс.

„Скоро ще стана част от света на професионалния бокс, тъй като имам доста оферти“, оповести самата тя на брифинг на Алжирския олимпийски комитет (АОК).

Тя посочи, че все още не е решила къде ще се боксира, но „много скоро и това ще бъде обявено“.

„За мен като алжирка ще ми бъде интересно да видя къде стоим като ниво в професионалния бокс“, допълни Хелиф, цитирана от Дейли Мейл.

По време на пресконференцията стана ясно още, че се подготвя документален филм за спортния път на Хелиф – от трудностите до олимпийското злато във френската столица. По този повод тя се надява да успее да вдъхнови следващите поколения млади спортисти.

Най-важното за мен днес е да се превърна в модел на подражание за младите алжирци, изтъкна 25-годишната боксьорка, която за пореден път използва възможността да благодари за безрезервната подкрепа на президента на страната Абделмаджид Тебун.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X