https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗапочват ученическите първенства в колективните спортове в Русе

Започват ученическите първенства в колективните спортове в Русе

Ученическите първенства в колективните спортове в Русе започват от днес, съобщи директорът на Ученическата спортна школа в крайдунавския град Мая Петрова.

Тя добави, че начало на надпреварите поставя футболът с мач между отборите на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ при учениците до 12-и клас e днес следобед в едно от помощните игрища на Градския стадион в Русе.

Другите участници в турнира са Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети – Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“; Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Средно училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“.

Шампионатът по волейбол при девойките до 12-и клас започва на 25 октомври със среща между отборите на Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. При юношите до 12-и клас в този спорт през ноември сили ще премерят отборите на осем учебни заведения, разделени в две групи, като финалът е предвиден за средата на месеца.

След това е планирана надпреварата по баскетбол при юношите, в която на 24 ноември по системата всеки срещу всеки в зала 2 на Спортен комплекс „Дунав“ ще се срещнат тимовете на Английската езикова гимназия „Гео Милев“, Средно училище „Христо Ботев“ и Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“.

Състезанията при по-малките ученици и другите видове спорт ще са след Нова година, уточни Мая Петрова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X