https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМВР обяви резултатите от вчерашната акция

МВР обяви резултатите от вчерашната акция

Вчера на територията на ОДМВР – Русе се проведе специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

В операцията участваха служители от всички подразделения на областната дирекция на МВР в Русе: от 6-те районни управления /РУ/ в областта, от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, пътна полиция, експерти, разследващи полицаи. Включени бяха и сили от Зоналното жандармерийско управление, а в част от групите, извършващи тематични проверки и представители от горските и ловни стопанства, от комисията за защита на потребителите и митницата.

Обобщени резултати:

По време на операцията са проверени 874 лица, от които 38 лица представляващи интерес за полицията, 680 МПС. Съставени са 53 акта и 161 фиша. Издирени са 3 лица, обявени за издирване, установени са извършителите на 36 броя престъпления, а за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани 5 от тях. Проверени са 11 пункта за черни и цветни метали, 11 заложни къщи, 6 автосервизи и автоморги, 32 сборища, 20 питейни и увеселителни заведения, 44 търговски обекта. Съвместно с други органи са съставени 18 акт за установени административни нарушения и констативни протоколи. Съставени са 5 предупредителни протокола на лица на основание чл.65 от ЗМВР. Иззети са 376 л. алкохол, 1800 кг. парфюми, 7,5 кг тютюн, 975 къса цигари, наркотични вещества, пособия за разфасоване и продажбата им.

Образувани са 2 досъдебни производства и 4 бързи производства. Регистрирани са 16 заявителски материала за извършени престъпления от общ характер.

В хода на полицейските проверки на пътя вчера екипите на ОДМВР – Русе са установили четирима водачи с нерегистрирани МПС, двама неправоспособни, двама с положителни проби за наркотици и двама с положителни проби за алкохол в концентрация над 1.2 промила.

28-годишен мъж е уличен в извършването на кражба на сумата от 600 лева от отключен апартамент в Русе; 51-годишна жена е заловена по повод разследване за джебчийска кражба на портмоне от дамска раница в магазин в мола; 38-годишен мъж за извършена хулиганска проява в русенско село, където преминавайки по главната улица умишлено е блъскал и ритал дворните врати и огради на имотите. Образувано е и едно досъдебно производство по сигнал от жена за нанесен побой в условията на домашно насилие от мъжа, с когото е съжителствала.

На 5 адреса в различни населени места са установени общо 7.5 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, както и 975 къса цигари. На два адреса проверяващите са се натъкнали на незаконни технически съоръжения, предназначени за производство на алкохол, а от общо 5 адреса са иззети по-големи количества алкохол без документи за произход – общо 376 л.

На териториите РУ – Ветово, РУ – Две могили, РУ – Сливо поле и РУ – Бяла са установени 8 случая на незаконна дървесина, съхранявана на частни адреси.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са извършили проверка по повод информация за нарушения, свързани с разпространяване на маркови стоки без съгласието на правопритежателите или реплики на такива изделия, като в склад на куриерска фирма в Русе са открили 60 кашона с парфюми, носещи имената на известни търговски марки. По-късно на адреса на изпращача /мъж на 52 г./ в Русе са установили още 32 кашона с такива парфюми. По случая е образувано досъдебно производство и се разследва престъпление по чл.172б, ал.1, пр. 1 от НК.

Започнати са разследвания и по 4 случая за наркотици, като са иззети различни вещества метамфетамин, марихуана, семена и части от нарязани растения канабис, кристал, пособия за теглене и разфасоване и др. По тях са образувани досъдебни и бързи производства.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X