https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМВР продължава акциите срещу купения вот в цялата страна

МВР продължава акциите срещу купения вот в цялата страна

МВР усилено провежда акции във връзка с търговията на гласове, като в последните дни задържаните надхвърлят 70 души. В сряда в град Велико Търново се очаква мащабна операция. Ден по-рано от силовото ведомство изградиха контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на Русе.

Според информация на МВР акциите срещу купения вот ще продължат до самия изборен ден, като се проверяват всякакъв вид сигнали – от граждани, от медии, действа се и по оперативна информация, събрана от полицейските сили. Акциите са изненадващи и в тях участват съвместно по няколко звена, съобщават от МВР.

“Жандармерията” охранява местата за съхранение на машините, както и транспортните коридори за камионите с бюлетини и други материали, нужни за вота.

Три дни преди предсрочните парламентарни избори от МВР ще представят отново последни данни за проведените до момента акции срещу купуването на гласове.

Последно от вътрешното министерство отчетоха, че на територията на цялата страна са проведени около 200 специализирани полицейски операции, като са били задържани 37 души. Постъпили са над 300 сигнала за нарушаване на изборното законодателство.

Най-много в Бургас и във Варна. Повече от 230 сигнала са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии или коалиции. Образувани са 73 досъдебни производства. Съставени са над 970 предупредителни протокола. От МВР е създадена организация за съдействие на хората без валидни лични документи, за да могат и те да упражнят правото си на глас.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X