https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРазбиха престъпна група за компютърни престъпления, измами и пране на пари

Разбиха престъпна група за компютърни престъпления, измами и пране на пари

Организирана престъпна група, която се е занимавала с компютърни престъпления и пране на пари, беше разбита при акция на полицаи от Пловдив, Стара Загора и Плевен. Задържани са 8 души, които чрез специализирани технически средства са манипулирали игрални автомати и рулетки. Сред тях има и крупиета от игрална зала в Плевен.

Групата е била изключително конспиративна, много мобилна и е действала на територията на пет области – Стара Загора, Плевен, Пловдив, Смолян и София – област. Те са манипулирали много умело хазартни игрални автомати и дори играта рулетка. С различни електронни устройства и микрочипове, те са въздействали на машините така, че да генерират джакпот печалба, която са разделили помежду си. За това са знаели управителите на казината, но не и собствениците.

Акцията е била проведена на 20 октомври. Задържани са 8 души, извършени са множество претърсвания на жилища, гаражи, автомобили. Намерени са дори игрални автомати и рулетки, на които са тествани манипулиращите устройства. Специално за играта рулетка манипулиращото устройство е било толкова прецизно изработено, че е имало и дори своеобразен бизнес интерес от чужбина.

“В какво се изразяват тези манипулации – изработва се електронно устройство, което се свързва с съответния игрален автомат и чрез външно дистанционно устройство се провокира промяна на алгоритъма на съответния игрален автомат по такъв начин, че той да генерира джакпот печалба за този, който играе. Освен тази дейност, те са извършвали и дейност по манипулиране на живата игра – рулетка, като там манипулацията се извършва чрез направа на топче, в което е имплантиран чип, който чип се задейства пак чрез външно дистанционно по такъв начин, че топчето да се установи в покой на числото, до което се желае от дееца”, обясни Димитър Молев, наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Тепърва ще се уточнява каква сума пари са успели да генерират 8-те участници в престъпната група. На един от тях са повдигнати обвинения за организирането ѝ, а на другите за участие в нея.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X