https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСъдът даде ход на делото за изменение на мярката на Стефан Димитров

Съдът даде ход на делото за изменение на мярката на Стефан Димитров

Софийският градски съд даде ход на делото за изменение на мярката за неотклонение “задържане под стража” по искане на Стефан Димитров. Той обвинен за участие в организирана престъпна група за контрабанда и корупция в Агенция “Митници”.

В началото на заседанието съдът даде разрешение на обвиняемия Стефан Димитров да седне, тъй като не се чувства добре.

Стефан Димитров е обвинен участие в ОПГ заедно с баща си – Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници” Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Софийският градски съд уважи искането на бившата шефка на Агенция “Митници” Петя Банкова за по-лека мярка за неотклонение и ѝ наложи парична гаранция от 10 хил. лева след шест месеца в ареста. Освен за участие в организирана престъпна група, бившата директорка на Агенция “Митници” Петя Банкова е обвинена и за оказване на принуда – командировала е 18 души на различни длъжности в страната, като някои от тях са били и повишени.

По делото за пране на пари и подкупи е обвиняем и Никола Николов – Паскал, който бе обявен за общодържавно издирване. При съвместна акция на сръбските и българските спецслужби на 27 септември, той бе арестуван. Софийската градска прокуратура е предприела необходимите действия за екстрадицията му.

На Николов е наложен 18-дневен арест от съд в Белград. Той обаче може да бъде удължен максимално до 40 дни, ако българската прокуратура поиска, за да изпрати всички необходими документи за екстрадицията му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X