https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУченици в Ценово засадиха фиданки като част от кампанията срещу насилието и...

Ученици в Ценово засадиха фиданки като част от кампанията срещу насилието и злоупотребата с деца

Ученици засадиха фиданки в Ценово като част дейностите по националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, съобщи главният специалист по „Връзки с обществеността“ в местната община Марий Пейчев.

Той уточни, че инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето и преминава под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Пейчев добави, че в зелените площи на парка в общинския център ще растат два червени дъба, а в двора на училище „Христо Ботев“ е засадена брезичка. Учениците са поели и отговорността да се грижат за дръвчетата, до които ще бъде поставена табела с мотото на кампанията.

Марий Пейчев припомни, че инициативата е започнала с кросови бягания, футболни срещи и различни състезателни игри на открито през септември. През ноември в общините, които се включват в кампанията, ще бъдат осветени знакови сгради под наслов за борбата срещу насилието. Ще се излъчи и послание с известни артисти, политици и общественици против насилието над и между деца. По този начин ще се отбележи 35-та годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

„Община Ценово активно подкрепя инициативите на Агенцията за закрила на детето. Превенцията дава възможност да се изяснят рисковете от различни видове насилие над деца, начините за преодоляването на проблемите и за съвместно търсене на решения за преодоляване на негативните явления. Стремим се да гарантираме правото на детето на закрила срещу различните видове насилие“, уточни началникът на отдел „Образование“ в общинската администрация Даринка Попова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X