https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПеевски: ДПС няма и не иска да влезе във властта

Пеевски: ДПС няма и не иска да влезе във властта

“Има всички шансове това управление да изкара цял мандат. Нека да мине ротацията. Това е много важен момент. За момента всичко е стабилно”, заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той уточни, че въпросът дали ще има втори вицепремиер е въпрос на договорка между ГЕРБ, ПП и ДБ.

„Засега е един, по тяхна договорка. Дали ще има друг, питайте ги тях. Ние няма да участваме, да съм ясен“, подчерта той.

„Ние ясно сме казали, че в изпълнителна власт няма да участваме. Да съм ясен за последен път, за да няма коментари. И г-н Борисов каза, той беше предложил, тогава го обявиха, ние не искаме да участваме – нито на ниво министри, нито на ниво заместник-министри“, заяви Пеевски.

Той отрече да има квота или искания от страна на ДПС по отношение на регулаторите.

Относно писмото на Ахмед Доган, той поясни, че то означава, че ДПС ще се върне сред хората, там, откъдето е тръгнала партията.

„Писмото е много ясно, чухте ме какво и аз казах дни по-рано по темата. Това е насочено към всички наши структури, да ни разберат ясно. Ще има ново начало в ДПС, ние се връщаме при хората, защото смятаме, че на определени места връзката е загубена. Днес имахме и парламентарна група с колегите. Започваме интензивни срещи с всичките си структури и с хората по места, за да се върнем там, откъдето е тръгнало ДПС“, обясни Пеевски.

Във връзка с позицията му за министъра на отбраната и призива му Тодор Тагарев да поеме отговорност за факта, че народните представители и председателите на парламентарни групи не бяха поканени на тържествената церемония по освещаване на бойните знамена на Богоявление, Пеевски напомни, че той държи Тагарев да се извини за това, което е направил.

Аз в това обръщение не съм му искал оставката, дори на следващия ден той ми се обади и аз му обясних ясно за какво става въпрос. Аз държа той да се извини на парламента за това, което направи, уточни председателят на ПГ на ДПС.

„Не е сериозно една експертка, една невинна жена, да понесе тази отговорност, защото над нея има още няколко лица, които са го одобрили. А както и самият министър сподели и се извини, е минало и през него. За мен това е грешка и очаквам той да си поднесе извиненията на парламента“, добави той.

„Искаме да има ясна програма какво ще работи парламентът, защото парламента трябва да работи със същия темп, с който работеше предишния сезон, от което сме много доволни“, каза Делян Пеевски във връзка с темата на провелата се лидерска среща.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X