https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБившият полицай, прегазил 7-годишната Моника в Братаница, призна вината си

Бившият полицай, прегазил 7-годишната Моника в Братаница, призна вината си

Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника със служебен автомобил на пешеходна пътека в село Братаница, призна вината си в съда и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура.

В съдебната зала той изрази съжаление, че е надценил служебната си дейност и така се е превърнал в убиец на едно малко дете.

“Не мога да върна времето назад, колкото и да искам, нямам такава сила”, каза още Панайотов.

Днес в Окръжния съд процесът срещу него започна отначало. Припомняме, че първата съдебна инстанция му постанови присъда от 4 години 8 месеца затвор.

Апелативният съд в Пловдив обаче намали наказанието на 3 години условно. Последва решение на Върховния касационен съд, с което намалената присъда бе отменена поради явна несправедливост на наказанието и върна делото отново в Пловдив.

Нов състав на Апелативния съд взе решение да го върне на първа инстанция, за да се допълни обвинителния акт и делото да тръгне отначало.

И днес, преди да започне заседанието, роднини и близки на Моника, се събраха на протест пред Съдебната палата в Пазарджик с искане за справедливост.

“Днес са точно две години и половина, 19-и, да помисли какво е направил преди две години и половина и какво е говорил и сега да си потвърждава думите. Да престане вече да ни разиграва и да протака тези
дела. Да се признае за виновен, съдът да реши да му даде присъдата, която му е от закона”, заяви Блага Калоферова, майка на Моника.

“Надяваме се да получим ефективна присъда. Надеждата умира накрая”, каза още Марин Калоферов, баща на Моника.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X