https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГеорги Свиленски: Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми

Георги Свиленски: Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми

“Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми. Опозицията изглежда безпомощна, защото имаме безпардонно управление”. Това коментира в “Денят започва с Георги Любенов” депутатът от БСП Георги Свиленски.

По думите му евроатлантизмът е параван, зад който управляващите крият съчетание на различни интереси.

“Има 167-168 гласа – такова мнозинство не се е случвало през последните 30 години. Чрез евроатлантизма те легитимират своето съществуване”.

Партиите не би трябвало сами да определят коя е по-голяма опозиция – тази оценка трябва да я дават гражданите.

“Опозицията не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили – то е част от парламентарните прийоми. Важното е да дава алтернативните решения. БСП и в този, и в предишния парламент се опитва да даде алтернативно решение по всеки проблем”.

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които така и не бяха въведени, посочи още социалистът.

“Законът, който трябва да реши този проблем, стои повече от 7 месеца в парламента и не е гледан на първо четене, но когато трябва да се приеме помощ за Украйна или да се избере някой в даден орган, решението се взима за няколко часа”.

БСП ще предложи кандидати за регулаторните органи, но ако управляващото мнозинство процедира както с конституционните съдии, няма да има смисъл, коментира депутатът.

“Те си бяха написали решенията преди да стартира процедурата”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X