https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаКметът на Бяла въведе нови разпоредби за пожарна безопасност

Кметът на Бяла въведе нови разпоредби за пожарна безопасност

На 31 юли 2024 година, кметът на община Бяла, област Русе, издаде заповед № РД-11-376, с която се въвеждат нови мерки за повишаване на пожарната безопасност и обществения ред. Основната цел на заповедта е да се създаде ефективна организация за предотвратяване на пожари, осигуряване на реда по време на масови прояви и защита на общинското имущество и здравето на гражданите.

В съответствие със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и местните наредби, кметът възложи на началника на Районно управление Бяла към ОД на МВР – Русе, да предприеме следните действия:

  1. Организиране и изпълнение на превантивни мерки за ограничаване на рисковите фактори за пожарна безопасност и повишаване на сигурността на гражданите по време на масови събития и празненства на открито.
  2. Осигуряване на засилено наблюдение и редовни патрули в тъмната част на денонощието с цел опазване на обществения ред.
  3. Засилване на контрола върху производството, продажбата и употребата на пиротехнически изделия и самоделни взривни вещества, както и огнестрелни оръжия. Нарушителите ще бъдат подложени на санкции, предвидени в законодателството.

За изпълнението на тези мерки е възложен контрол на заместник-кмета на общината, началника на Районно управление Бяла и началника на Регионална служба ПБЗН – Бяла. Заповедта е разпратена до всички заинтересовани лица за сведение и стриктно изпълнение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X