https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиВсички съдии с отвод по делото срещу кмета на Дупница за закана...

Всички съдии с отвод по делото срещу кмета на Дупница за закана към шефа на полицията

Всички съдии от Районен съд – Дупница си направиха отвод по делото срещу кмета Първан Дангов. Делото е изпратено ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да продължи съдопроизводството.

Всички съдии от Наказателното отделение на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик, чрез системата за случайно разпределение на делата, са се отвели от разглеждане на делото. Съдебните състави посочват в определенията си за отвод по делото: „подсъдимият заема длъжността кмет на Община Дупница, а пострадалото лице – началник РУ гр. Дупница Йордан Зарев, които съдията познава от дълги години, макар и да не поддържа контакти (освен служебни) с тях. За да не възникват каквито и да било съмнения в безпристрастността на съда, настоящия съдия – докладчик следва да се отведе от разглеждане на делото, на основание чл. 29, ал.2 от НПК.

Дангов е обвинен за закана с престъпление към длъжностно лице, защото на 15 март се обадил на шефа на полицията и му заявил: „Щом искаш война, ще имаш война. Ще те приключа и съсипя – теб и твоите близки!”.

„Освен срещу временно изпълняващия длъжността началник на Районното управление в Дупница, заканата е отправена и към негови близки – семейството му”, заявиха от прокуратурата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X