https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщинска полиция налага масови глоби за тротинетки в центъра на Русе

Общинска полиция налага масови глоби за тротинетки в центъра на Русе

“Правилата следва да се спазват! Общинска полиция и специализираното общинско звено “ИOОРС“ следят за управление на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходните зони в центъра и по ул. „Александровска“. Забраната е ясно указана със знаци. Тя не важи само за велосипеди на деца до 12-годишна възраст”, написа кметът Пенчо Милков във Фейсбук.

Общинската полиция и специализираното общинско звено “ИООРС“ в Русе продължават стриктно да санкционират нарушителите, които карат електрически тротинетки в центъра на града. Въведените преди няколко месеца мерки са част от усилията на местната управа да осигури безопасността на пешеходците и да запази реда в централната част на Русе.

Забраната за каране на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходните зони, включително и по улица „Александровска“, е указана ясно със знаци. Нарушителите на тези правила рискуват да бъдат глобени, като общината заявява, че няма да прави компромиси при прилагането на мерките.

Мерките за контрол и санкциониране са приети със смесени реакции от жителите на Русе. Някои граждани одобряват строгите правила, смятайки, че те допринасят за по-спокойна и безопасна градска среда. Други обаче изразяват недоволство, посочвайки, че електрическите тротинетки са удобен и екологичен начин за придвижване в града.

Общинската управа призовава гражданите да спазват въведените правила и да уважават знаците и указанията в централната част на града. Полицията и специализираното звено “ИООРС“ ще продължат с контролните акции и налагането на глоби, за да гарантират спазването на забраната.

Русе е поредният български град, който предприема строги мерки срещу неразрешеното каране на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходните зони. Тази тенденция се наблюдава и в други градове на страната, където местните власти се стремят да осигурят по-добра безопасност за своите жители.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X