https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов пристигна на организирания протест на полицаите в негова защита

Калин Стоянов пристигна на организирания протест на полицаите в негова защита

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа – по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР. Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други, пише “24 часа”.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинираната за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

“Най-напред искам да благодаря на всички хора, които са тук, зад мен, както и на тези в останалите части на страната. Благодаря им за това, че те ще се опитат да се противопоставят на неистовите желания на някои провалени политици да овладеят системата на МВР. Те ще се опитат да я използват като политическа дъвка и боксов чувал, на който да се упражняват”, каза вътрешният министър Калин Стоянов, който отиде при колегите си.

„През последните дни станахме свидетели на това как неуспели политици търсят вариант да си намерят „ала-бала” министър. Вчера видяхме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид за това, че евентуално на последните избори били закупили 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра, и то когато предстои сформиране на служебно правителство? Вероятно с помощта на някой „ала-бала” калкулатор”, заяви Стоянов.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X