https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРешаващи часове за новата служебна власт

Решаващи часове за новата служебна власт

Решаващи часове за новата служебна власт. В понеделник (19 август) изтича срокът, който президентът Румен Радев даде на кандидата за бъдещ министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да представи списъка си с министри. Съображението на президента бе насрочването на предсрочните парламентарни избори на 20 октомври.

През последните 10 дни заместник-председателят на Сметната палата имаше срещи както с настоящи министри от кабинета “Главчев”, така и с други експерти.

Трима от сегашните служебни министри остават и в следващия кабинет. Това са вицепремиерът и служебен министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов, както и икономическият – Петко Николов.

Всъщност номинираната за премиер избра да води разговорите с потенциалните кандидати за министри встрани от медиите, което доведе и до множество спекулации, включително за това, че е възможно да се откаже и да върне празна папка на президента утре.

А от “Дондуков” 2 очакват Кожарева в понеделник да се върне при тях с папка с подреден кабинет.

“Аз смятам, че г-жа Кожарева ще представи кабинет. До този момент най-малко не е казала, че няма да има кабинет и всяко друго твърдение и писание са за мен дезинформация. Когато президентът връчи мандата за съставяне на второ служебно правителство той й каза, че тя трябва да разчита преди всичко на себе си и да не се поддава на влияние, на натиск. До този момент с нищо не го е показала”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея кабинетът на Кожарева трябва да е от личности, в които хората имат доверие: „Да подбере хора, които да имат максимална степен на доверие от българското общество, за да могат наистина да се проведат честни избори”.

Ако се стигне до връщане на неизпълнен мандат президентът отново ще трябва да търси служебен премиер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X