https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИвановоОбщината Иваново кани на празник край река Дунав

Общината Иваново кани на празник край река Дунав

Тази събота, на 24 август, община Иваново ще организира празника под наслов „От Поломието до Дунав заедно“. Събитието ще започне в 17:30 часа на брега на река Дунав в местността „Стълпище“ край село Мечка. Празникът се утвърди като едно от най-посещаваните ежегодни мероприятия в региона и събира хора от близо и далеч.

Церемонията по откриването ще бъде водена от областния управител Драгомир Драганов и кмета на Иваново Георги Миланов, които ще приветстват гостите и участниците в празника. Те ще подчертаят значението на събитието за популяризирането на културното и природното богатство на Поломието и региона около Иваново.

Организаторите са подготвили разнообразна концертна програма с участие на местни самодейни състави, професионални изпълнители и фолклорни групи от цялата страна. Гостите ще могат да се насладят на изпълнения от различни фолклорни области на България, които ще оживят сцената в местността „Стълпище“.

Освен концертната програма, празникът ще предложи и изложби на местни продукти като плодове, зеленчуци, вино и мед. Това е част от усилията на общината да подкрепи местните производители и да насърчи използването на екологично чисти и традиционни български продукти.

Кулминацията на вечерта ще бъде изпълнението на Виевската фолк група, която е едно от най-известните имена в българската фолклорна музика, представяща традициите на Родопската фолклорна област. Техният концерт ще започне от 19:00 часа и се очаква да привлече многобройни фенове на българския фолклор.

Празничният ден ще завърши с тържествена заря в 22:00 часа, която ще освети небето над Дунав и ще отбележи края на един изпълнен с музика и традиции ден. Празникът „От Поломието до Дунав заедно“ не само събира хората от региона, но и подчертава богатото културно наследство на България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X