https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПарното може да поскъпне заради предложени промени в наредба

Парното може да поскъпне заради предложени промени в наредба

Цената на парното може да се вдигне значително, ако се приемат промени в наредба. За това алармираха експерти от КНСБ в областта на енергетиката.

Причината за увеличаването на цената се дължи на предложения проект за промени в наредбата за определяне на количеството електрическа енергия, произведена от комбинирано производство.

От предложените изменения става ясно, че топлината, използвана за собствени нужди, ще отпадне от формулата за изчисляване на количеството на полезна топлинна енергия при комбинирано производство. Казано накратко – ще бъде намалено количеството електрическа енергия, произведена по комбиниран способ. По думите на експертите по-малкото приходи от това, ще доведат до увеличаване на цената на топлинната енергия.

В случай, че бъдат приети промените в наредбата, ще е затруднено постигането на показателите за високоефективно комбинирано производство. Повишението на цената на топлоенергията, пък ще доведе до социално напрежение сред потребителите.

Специалистите са категорични, че предложените промени в наредбата трябва да бъдат преразгледани, за да не се създаде социално напрежение преди отоплителния сезон.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X