https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОлимпийските ни герои ще станат почетни граждани на София

Олимпийските ни герои ще станат почетни граждани на София

На тържествено заседание Столичният общински съвет ще удостои 11 души със званието “Почетен гражданин на София”. От тях един е учен – проф. Христо Баларев, изтъкнат учен от Института по обща и неорганична химия на БАН, който навършва 90 години.

Сред удостоените има двама алпинисти – Иван Вълчев и Кирил Досков. Останалите са спортисти, които се отличиха на олимпиадата в Париж.

Божидар Андреев – български състезател по вдигане на тежести, Боряна Калейн – българска състезателка по художествена гимнастика, Карлос Насар – български състезател по вдигане на тежести, Кимиа Ализадех – българска състезателка по таекуондо, Магомед Рамазанов – български състезател по свободна борба, Ружди Ружди – български лекоатлет и параолимпиец, Семен Новиков – български състезател по свободна борба, Хавиер Ибанес – български боксьор.

Тържественото заседание на СОС на 17 септември започва в 10:00 часа. Заради празника на София на обяд ще се състои церемония на площада пред храм “Св. София”, ще има тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X