https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на...

„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг. След нея са спортният мениджър и управител на фитнес студио Симона Георгиева на 26 години, предприемачът и общински съветник в Русе Костадин Георгиев, колегата му от местния парламент в крайдунавския град Богомил Тодоров, фелдшерът от Ветово Ивайло Казанов, заместник-председателят на Общинския съвет в Русе Христо Попов, предприемачът Стефан Динов, стругарят Тодор Савов, предприемачът Пламен Петров, управителят на общинско предприятие в Борово Емилия Колева, експертът по сигурност Мирослав Чомезов и председателят на групата общински съветници на „Възраждане“ в Русе Мариян Димитров.

Златан Златанов отчете като заслуга на политическата формация закона, който предвижда забрана за извършване на пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата, законопроекта за вендинг автомати за лекарства, както и изслушването на Цветан Василев в Народното събрание.

„Основните ни задачи са да възвърнем суверенитета на България, да се спре военната помощ за Украйна, да се прокара референдум за еврото, да се предоговори членството с Европейския съюз, да се инициира напускане на НАТО и да се проведе суверенна национална политика“, заяви Златан Златанов.

Според него, ако няма фалшификации, „Възраждане“ има потенциал за група от 60 депутати в 51-вото Народно събрание, трима от които да бъдат от Русе. Той обаче не изключи вероятността за още един или два цикъла от избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X