https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАтанас Илков: Нямаме данни за застрашеност от терористична атака

Атанас Илков: Нямаме данни за застрашеност от терористична атака

Нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква застрашеност от терористична атака, свързана с процесите в Близкия изток. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Взети са допълнителни мерки за сигурност по отношение на дипломатическото представителство на Израелската държава и други обекти, свързани с дипломатическата мисия, така че да гарантираме сигурността на служителите и районите, в които те се намират, съобщи министър Илков.

Имаме засилени мерки за сигурност и по други места, но това е продиктувано от превантивния елемент, обясни още той.

Във връзка с евакуацията и посрещането на български граждани от Близкия Изток той посочи, че е имало адекватна реакция от българското правителство и координация с всички министерства, агенции и ведомства, имащи ангажименти и отговорности в този процес. По думите на министър Илков са подсигурени над 200 места в почивните бази на МВР, където могат да бъдат настанени евакуирани наши сънародници. Ако базите на МВР са недостатъчни, ще бъдат използвани и такива от други министерства, стана известно от изявлението.

Министър Илков припомни също, че със заповед на министър-председателя е създадена междуведомствена работна група с представители от всички министерства и агенции, които имат отношение към процесите.

В отговор на журналистически въпрос за нивото на сигурност министър Илков отново подчерта, че нито нашите служби, нито нашите партньори са придобили данни, свързани с влошаване на средата за сигурност в България. „Независимо от това ние сме си взели нашите рутинни и превантивни мерки, така че да имаме готовност за реакция при възникване на необходимост. Нашите колеги са в готовност“, подчерта той. Министърът на вътрешните работи подчерта, че засилено полицейско присъствие има на стратегически места в София, а при необходимост такова ще има и на други места в страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X