https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИзраел ще удари Иран до часове

Израел ще удари Иран до часове

Военновъздушните сили на са приведени в състояние на повишена готовност, след като редица западни медии съобщиха, че Израел ще нанесе удар по Иран в рамките на 48 часа.

Израел смята да нанесе удар на 7 октомври, когато е годишнината от нападението на “Хамас”, съобщават източници. Възможно е атаката да започне и днес, когато е годишнината от началото на “Войната от Йом Кипур” – 6.10.1973 г.

Според “Вашингтон Поуст”, израелският удар няма да е символичен, а “мощен и мащабен”, включително и по ирански ядрени съоръжения. Шефът на централното командване на въоръжените сили на САЩ ген. Майкъл Курило пристигна в Израел. На американските войски, разположени в Близкия изток, е наредено да бъдат в готовност.

Иран се подготвя да отблъсне израелското нападение. Самолетите за противовъздушна отбрана и изтребителите на Иран са в повишена готовност. Извършват се различни дейности, свързани с гражданската отбрана. В очакване на удара Иран евакуира своя флот от голямото пристанище Бендер Абас, а иранските F-14 са постоянно бойно дежурство.

Иран е издал известие NOTAM за западното си въздушно пространство, в което се посочва, че търговските полетни маршрути през тези райони ще бъдат затваряни всяка нощ за “военни учения” между 17:00 и 01:30 UTC (20:00-03:30 ч. българско време).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X