https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЦИК: Секциите в чужбина ще са 710, най-много ще има в Турция

ЦИК: Секциите в чужбина ще са 710, най-много ще има в Турция

Централната избирателна комисия обяви, че в чужбина ще бъдат разкрити 710 избирателни секции за предстоящите избори за български парламент на 27 октомври, се вижда от решение, публикувано на сайта й.

Те са открити в общо 57 държави.

И на тези избори най-много секции ще има в Турция – 168. Във Великобритания и Северна Ирландия те са 112.

В Германия секциите ще са 88, Испания – 64, САЩ – 53, Италия – 27, Нидерландия – 25, Гърция – 23, Белгия -16.

От ЦИК отбелязват, че Министерството на външните работи предлага местата в тези държави да бъдат определени като места за гласуване извън страната, съответно да бъдат образувани секции под условие, че бъде получено съгласие на приемащата държава за произвеждане на изборите до получаване на конкретно разрешение в срок не по-късно от 14 октомври.

По актуални данни от ведомството се очаква да се получи съгласие от приемащите държави с разрешителен режим за произвеждане на изборите от държавите: Австрия – за секциите извън дипломатически и консулски представителства, от Алжир, Босна и Херцеговина и за секциите извън ДКП – за Норвегия и Швейцария.

След мотивираното предложение на посолството ни в Баку, Азербайджан, е там да не се образува секция поради нецелесъобразност.

Република Чехия дава разрешение за секции само на територията на дипломатическото представителство, затова Бърно, Ихлава, Либерес, Млада Болеслав и Пилзен също няма да се образуват секции.

Поради влошена обстановка по сигурността на местата Тел Авив, Израел, и Бейрут, Ливан, МВнР предлага да не се определят като места за гласуване извън страната на предстоящите избори и да не се разкриват избирателни секции.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X