https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСветовноизвестен хирург опроверга информацията, че Михаел Шумахер е бил на сватбата на...

Световноизвестен хирург опроверга информацията, че Михаел Шумахер е бил на сватбата на дъщеря си

Едно от светилата в мозъчната хирургия – финландецът Юси Пости, опроверга появилите се информации, че Михаел Шумахер е присъствал на сватбата на дъщеря си Джина Мария в края на миналия месец.

7-кратният световен шампион във Формула 1 си удари главата в края на 2013 г. При инцидента легендата преди почти 11 г. получи сериозни черепно-мозъчни травми и претърпя няколко операции. След това в продължение на няколко месеца беше в изкуствена кома. А сведения за състоянието му почти липсват.

Единствено от време на време добрият му приятел Жан Тод разкрива по някой малък детайл около състоянието на величието.

Преди дни се появи информация, че Шумахер е присъствал на венчавката на щерка си в Майорка. Присъстващи твърдят, че световният шампион е бил отделен от другите гости и само най-близките до семейството са успели да го видят.

Според Пости, който е ръководител на отделението по неврохирургия и травматично мозъчно увреждане в университетската болница в Турку, състоянието на Шумахер едва ли се е подобрило през годините. И няма как той да излиза навън, било то и за кратко.

“Въз основа на наличната информация не мисля, че Шумахер води много активен живот. Всичко сочи, че е зле. Като лежащо болни, повечето хора стават толкова крехки и сковани, че вече не е възможно да станат от леглото след толкова много години.

Ако в къщата му е построена болница с всичко медицинско около него, изглежда, че той е бил в болница през повечето време. Обикновено пациентите възстановяват това, което могат, до две години. По същество този тип пациенти са в най-добрия случай много експериментални модели”, добавя още топ мозъчния хирург.

Пости казва, че е чел, че седемкратният световен шампион общува с очите си.

“Има няколко последствия от мозъчно увреждане. Например нараняването може да накара пациента да не желае да общува с никой друг освен с най-близкото си семейство”, обяснява още доктор Пости.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X