https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеМладежи провеждат кампания срещу рака на гърдата в Русе

Младежи провеждат кампания срещу рака на гърдата в Русе

На 19 октомври (събота), от 11:00 до 15:00 часа, пред Съдебната палата в Русе, младежите от „Интеракт клуб Русе“ ще проведат специална информационна кампания под надслов „Розова светлина“. Целта на събитието е да повиши осведомеността относно важността на ранното откриване и превенция на рака на гърдата, както и да предостави полезна информация и подкрепа на гражданите.

Кампанията е част от световната инициатива, посветена на борбата с рака на гърдата, като „Интеракт клуб Русе“ се включва активно в усилията за популяризиране на превантивните мерки и значението на редовните прегледи. Младежите от клуба ще раздават информационни материали и ще говорят с гражданите за важността на здравната култура и превенцията на това заболяване, което засяга милиони жени по света.

„Заедно можем да направим крачка към по-добро здраве и информираност!“, споделят организаторите. Кампанията е насочена към хора от всички възрастови групи, с надеждата да ангажира широк кръг от обществеността и да предостави необходимите знания за ранна диагностика и превантивни мерки.

Всички граждани на Русе са поканени да се включат и да подкрепят инициативата. Събитието ще се проведе на 19 октомври, от 11:00 до 15:00 часа, пред Съдебната палата в центъра на града.

Заповядайте и станете част от нашата „Розова светлина“ – заедно можем да направим крачка към по-добро здраве!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X