https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМЕДИКА подари на лекарите спектакъл с нашумелия актьор Владимир Зомбори

МЕДИКА подари на лекарите спектакъл с нашумелия актьор Владимир Зомбори

При пълна зала в Доходно здание се състоя тазгодишният празник по повод Деня на българския лекар – 19 октомври. Мащабното събитието за 7-ми пореден път се организира от Лечебни заведения „МЕДИКА“. На него бяха поканени всички лечебни заведения и партньорски организации, които работят за здравето на жителите на Русе и съседните области.

На този ден по традиция проф. д-р Кирил Панайотов, подарява на своите колеги духовно преживяване. Този път той ги зарадва с театралната постановка „Заклеваш ли се в децата?“ с участието на известните актьори Владимир Зомбори и Весела Бабинова. Актуалната комедия развълнува публиката с житейската си проблематика и я забавлява със свежия си хумор.

В рамките на събитието, преди спектакъла, се състоя официалната церемония по награждаване от Регионалната колегия на Български лекарски съюз – Русе на 8 отличени медици за техния професионализъм, хуманизъм и принос към здравеопазването. Председателят на регионалната съсловна организация д-р Орлин Кожухаров връчи почетни знаци, грамоти и рози на всички отличени:

  • Д-р Татяна Димитрова Итова
  • Д-р Лидия Костова Стефанова
  • Д-р Светослав Дачев Дачев
  • Д-р Пламен Асенов Панайотов
  • Д-р Мария Николова Раданова
  • Д-р Албена Стефанова Алкушева-Кочанова
  • Д-р Огнян Петров Лечев
  • Д-р Татяна Петкова Лунголова

В знак на уважение те получиха грамоти и от областния управител Драгомир Драганов. Признателност към тях и към цялото медицинско съсловие изрази и кметът Пенчо Милков в поздравителното си слово, като отбеляза приноса на МЕДИКА за развитието на Русе в областта на медицината. Много институции, включително Русенския университет, БЧК-Русе и други, изпратиха поздравителни адреси до ръководството на МЕДИКА и нейните лекари.

Тазгодишният празник за Деня на българския лекар е особено вълнуващ за екипа на МЕДИКА, защото по този повод нейният управител проф. д-р Кирил Панайотов, ден по-рано бе удостоен на национално ниво от Български лекарски съюз със званието „Лекар на годината 2024“ в категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. По време на тържествената вечер в Доходно здание той бе горещо аплодиран за признанието и за благородния жест да подари едно превъзходно театрално забавление на всички гости на събитието.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X