https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниВръчиха национално отличие на първата българка в световния бокс Дейзи Ланг

Връчиха национално отличие на първата българка в световния бокс Дейзи Ланг

Първата българка в световния бокс и трикратна световна шампионка Деси Кирова (Дейзи Ланг) получи национално признание на церемонията за 100-годишния юбилей на българския бокс. Тя бе поканена от президента на боксовата федерация Красимир Инински, заедно с всички боксови легенди, състезатели, организатори, треньори, рефери и други, които присъстваха на тържественото събитие.

Десислава Кирова и Красимир Инински бяха наградени с най-високото признание “Почетен знак с лента” за принос и развитие на спорта от Ректора на Националната спортна академия “Васил Левски”- проф. Красимир Петков. На церемонията бяха отличени олимпийски, световни, европейски и други шампиони, рефери, съдии, организатори и специални гости – те получиха почетна монета за 100-годишнината и Албум за историята на българския бокс.

Президентът на федерацията получи също и Златен медал от БОК и възпоменателен плакет на Министерството на младежта и спорта.

Деси се качи на сцената развълнувана от оказаната за нея чест: “Чувствам се призната в България. Благодаря на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който ме покани в България.

100-годишнината на българския бокс е специален момент за мен. Навремето прокарвах пътя на женския бокс в България по време на много трудни времена. По принуда трябваше да се доказвам в чужбина, където знаете, че е още по тежко. Голяма чест за мен е и благодаря също на ректора Спортната академия проф. Красимир Петков за специалната наградата “Почетен Знак с лента” за принос към българския бокс. Радвам се, че новото поколение може да се развива в България. Резултатите са налице и за женския бокс -има много успехи. Поздравявам всички мои последователки в моята родина. Сърцето ми е в бокса и бойните изкуства”, добави Дейзи Ланг. Според нея боксът ще остане част от олимпийската програма на игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

“Навремето се борех боксът да стане олимпийска дисциплина. В Олимпийския бокс рискът за травми е по-малък. Няма да махнат олимпийски бокс от Олимпийските игри в Лос Анджелис. Надявам се да се променят правилата.”, каза още на Дейзи Ланг, която долетя от Щатите, където живее през последните 20 години, пише БГНЕС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X