https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПриключи подмяната на стоманобетонните панели в дясната лента на целия естакаден...

Приключи подмяната на стоманобетонните панели в дясната лента на целия естакаден участък от 400 метра на Дунав мост

Поредна инспекция на напредъка на ремонта на българския участък на Дунав мост при Русе извърши областният управител Драгомир Драганов. От огледа стана ясно, че е приключила подмяната на стоманобетонните панели в дясната лента на целия естакаден участък от 400 метра.

Припомняме, че става дума за лентата на вход в България. Демонтирани са 190 стари и са монтирани 169 нови панела. Новите панели са по-големи от предходните и затова техният брой е с 21 по-малко от тези, с които е изградено съоръжението.

Положените панели са с размери 2,48м/4,40м и тегло 5,60 тона. В момента продължава полагането на бетон за изграждане на връзка между новите стоманобетонни пътни панели. Все още се извършва монтаж на армировка и кофраж, както и на корнизни панели, които служат за оформяне на тортоарния край на пътните стоманобетонни панели.

Направени са отворите за монтаж и са монтирани мостовите отводнители в участък с дължина от 240 метра. Извършват се и дейности по реставрация на демонтирания парапет с обща дължина 413 метра и 12 бр. стълбове за осветление. Възстановява се нарушената цялост на отделните елементи и се произвеждат нови, където възстановяването не е приложимо.

Строителните дейности продължават да се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Очаква се ремонтните дейности в лентата за влизане в България да приключат до края на месец ноември. Тогава движението ще бъде пуснато в този участък.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X