https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДигитален образ на Левски посреща посетителите на Русенския музей

Дигитален образ на Левски посреща посетителите на Русенския музей

Образът на Левски ще посреща от днес посетителите на Регионалния исторически музей в Русе. Той е част от платформа, която интерпретира знанието за живота и делото на българският революционер по необичаен за туристите начин.

Съдържанието е изработено от екип на Музей „Теохари Антонеску“ в Гюргево и подарено на русенския музей по време на днешната им визита в Русе. Представянето на новия продукт направи директорът на румънския културен институт Габриел Думитру в присъствието на областния управител Борислав Българинов, директора на русенския музей проф. д-р Николай Ненов и изп.директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Дигиталното съдържание на проекта е разделено в две части – описателна и игрова. Първата е информативна и разказва за ключови елементи от живота и дейността на Левски. Втората част е под формата на въпроси с възможни отговори, от които участникът трябва да избира. При правилен отговор образът на Левски кима одобрително от дисплея и се усмихва на позналия, а при неправилно избрана опция, става намръщен. Съдържанието, според румънския екип, има за цел да улесни посетителите при възприемането на историческите факти и процеси от разглеждания период. То може да бъде използвано и в образователните програми на двата музея.

В съдържанието на инсталацията има информация за още 42 персонажа от световната и местната история, като Александър Велики, Влад Цепеш, Монтесума, Наполеон.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X