https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДжебчията на части за жп локомотиви остава в пандиза

Джебчията на части за жп локомотиви остава в пандиза

28-годишният рецидивист е осъждан 7 пъти

„Задържане под стража“ постанови Районен съд – Русе по отношение на 28-годишния Т. Д., обвинен в извършването на кражба от БДЖ. С постановление от 29.10.2021 мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 28.10.2021 г., в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи: 3 бр. изглаждащи реактори за електрически локомотив, 1 бр. радиаторно тяло за дизелов локомотив и 1 бр. електронен блок за управление на ДД, всичко на обща стойност 5 390 лева, собственост на „БДЖ-Товарни превози” ЕООД София, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение – подписка или парична гаранция, но прокуратурата подчерта, че обвиняемият е осъждан 7 пъти все за престъпления срещу собствеността и е реална опасността да извърши друго такова.

Районен съд – Русе счете, че макар и в началната си фаза, на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че Т. Д. е осъществил деянието, за което му е повдигнато обвинение. За такова престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години. Според съда, многократните осъждания на лицето заедно с обстоятелството, че не се занимава със законоустановена дейност, води на извод за завишена възможност от извършване на престъпление. Относно твърдението за заболяване на обвиняемия, съдът посочи, че не са представени доказателства, от които да се установи, че здравословното му състояние е несъвместимо с престоя му в арестните помещения.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Т. Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X