https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенци обраха наградите за доброволци на годината

Русенци обраха наградите за доброволци на годината

Русенци спечелиха три награди в ежегодния конкурс „Мисията доброволец – (не)възможна“, организиран от Министерството на младежта и спорта. Инициативата се провежда за шеста година по случай 5 декември – Международен ден на доброволчеството. В тазгодишното издание на анкетата участваха 14 доброволчески организации, 17 доброволци и 11 доброволчески мисии.

В конкурса бяха номинирани хора и организации, които активно са се включвали в доброволчески инициативи и кампании през изминалата 2021 г. Участниците бяха разпределени в 3 категории, а победителите бяха избрани чрез онлайн анкета. Победител в категория „Доброволец“ е Ния Неделчева, номинирана от Общински младежки дом – Русе. Ния споделя, че мотивацията й да продължава да бъде доброволец се крие зад една дума – „усмивка“. Наградата в категория „Доброволческа мисия“ грабна „Новата гора на Русе“ на Сдружение „СъГраждани“. Целта на каузата е превръщането на старото градско сметище на Русе в красива гора, която да се ползва за отдих, спорт и дейности на открито.

Най-много гласове в категория „Доброволческа организация“ събра „Младежки парламент“ от Русе. Целта на организацията е да бъде представителен орган на младите хора в града. Част от каузите на организацията са благотворителната инициатива „Всеки живот заслужава да бъде спасен“, кампания за събиране на зимни дрехи и обувки, дарени в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Русе, кампании по почистване на различни квартали на Русе, посещения в дом за стари хора и други.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X