https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНиската ефективност на областната админстрация е минало, отчете Българинов

Ниската ефективност на областната админстрация е минало, отчете Българинов

Забавяне на преписките и недостатъчна активност от страна на администрацията са били част от най-сериозните предизвикателства, с които областният управител Борислав Българинов се е сблъскал при встъпването си в длъжност.

Според най-голямата трудност е била да убеди екипа, че трябва да се използва подхода отдолу нагоре при решаването на всеки казус. „Още в първия си работен ден обявих, че не идвам с реваншизъм и няма да махам хора. Това постави основите на взаимното доверие в екипа, който смея да твърдя, че към настоящия момент се състои от много добри професионалисти, готови да отстояват позициите си. Лошото е, че допреди те не са имали възможността да работят толкова свободно и по-скоро са изпълнявали възложените им задачи по команда, което е затруднявало целият административен процес.“, коментира Българинов по време на провелата се по-рано през деня пресконференция. По негови думи всичко се е случвало по-бавно и проблемите на хората не са били поставени в центъра, а се е гледало да се отговори чисто чиновнически без значение дали се помага или не. „Бях наясно с този проблем още преди да дойда тук и точно затова сред първите ми задачи беше да демонстрирам нулева толерантност към подобно поведение.“, сподели още областният управител.

Наложили са се някои вътрешни размествания в администрацията, но не е имало сътресения. Ключът към добрата работа на администрацията според него не е толкова сложен – просто не трябва да се притискат хората, а само да се напътстват и контролират. „Оставяйки ги сами да предлагат решения, те имат желанието да работят. В обратния случай се превръщат в изпълнители на определени задачи, без дори да осъзнават, че от тях зависи основното – правилното решаване на проблема. Точно този тип поведение е бил и в основата на убедеността на хората, че в администрациите работят уж експерти, които нямат нищо общо с реалния живот навън. Дори да си човек с познания и опит, то пак се превръщаш в „калинка“, следвайки такъв сбъркан модел.“, категоричен бе Българинов. Той е благодарен на целия екип, който е изграден от професионалисти, които са лоялни не към определена фигура, а към държавната администрация.

В пресконференцията участваха още заместник областните управители Синан Хебибов и д-р Стефка Караколва, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, както и експертите от Областна администрация – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X