https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПореден пожар в къща вдигна на крак русенските огнеборци

Пореден пожар в къща вдигна на крак русенските огнеборци

Огнеборците гасиха тази сутрин пожар в къща на ул.“Алеи Възраждане“ в Русе. Сигналът е подаден малко след 8 часа от съсед, който разказа пред Русе Медиа, че като е излязъл сутринта, е видял гъст пушек и огромни пламъци, които да излизат от основата на комина на съседната къща. Веднага се е обадил на 112 и заедно с друг съсед са опънали маркуч и са започнали да гасят.

На адреса са изпратени два екипа на Втора РЗПАБ, които са потушили пламъците и са спасили къщата от изгаряне. Част от покрива е бил разпокрит, за да угасят пожара, който е тръгнал от коминното тяло.

В къщата живеят петима души, като сред тях има много възрастен мъж и инвалид. Те са евакуирани успешно навън, а щетите са само материални.

Къщите в района са общинска собственост и в тях са настанени социално слаби русенци. Хората споделят, комините им не са чистени от години и питат кой трябва да го направи, за да не стане и друг подобен инцидент.

От общината обясниха, че според договора грижата за поддръжка на имота е ангажимент на обитателите, тъй като в случая не става дума за основен ремонт. Предстои да се извърши оглед от служители на ОП „Управление на общински имоти“, за да се установят щетите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X