https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСкандал в залата: Напрежение по закона "Магнитски" - ДПС атакува Василев

Скандал в залата: Напрежение по закона “Магнитски” – ДПС атакува Василев

Вицепремиерът отговори, че е защитил икономиката

Горещ петъчен ден в парламента. Високите цени на тока и фактурите, които плащат обществени институции, отново провокираха напрежение между управляващи и опозиция

Финансовият министър обяви подпомагане през февруари, но след резултата от проверките на финансовата инспекция.

Скандал в пленарната зала разпали и законът „Магнитски“, след като вчера два различни тричленни състава на Върховния административен съд постановиха, че части от българския списък със санкционирани фирми по “Магнитски”, са нищожни.

Скандалът в пленарната зала избухна, след като от ДПС обвиниха вицепремиера, че нарушава конституцията и законите на страната със списъците на министерство на финансите за фирмите по закона „Магнитски“.

„Въпросът ми е до Асен Василев за решението, на което се създадоха едни черни списъци, които днес съдът обяви за незаконни. Днес вицепремиерът обяви, че законите не са се спазвали и е имало целесъобразност и разбирам, че има нова справедливост и нов морал, които не се основават на конституцията и законите на страната“, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вицепремиерът отговори, че е защитил икономиката.

“Никакво отношение няма българската държава. Знам, че ви боли, че г-н Пеевски, който стои до вас, е санкциониран за корупция. Българската държава няма никакво отношение, а отношението е да предпази българската икономика“, заяви Асен Василев от ПП.

„Няма международен списък, има административна санкция по един закон, който действа в САЩ. Василев каза, че нямало закон, който да прилагат, но при липсата на закон – сте нарушили законите на страната“, заяви Карадайъ.

„Аз виждам, че г-н Карадайъ от всичките проблеми на България се е фокусирал върху правата на г-н Пеевски и хората , свързани с него знам, че е приоритет и се изработва , но според мен при всичките тези кризи да избереш тема номер едно „правата на г-н Пеевски“, има нещо странно“, коментира премиерът Крил Петков.

ДПС изнесоха данни от сигнал за злоупотреби с издаването на сертификати за гражданство срещу инвестиции за 120 чужденци, предимно китайци и руснаци. Сигналът е предаден на главния прокурор и ще бъде представен и в Брюксел.

Кирил Петков е категорично против практиката да се издават “златни паспорти” на чужденци

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X