https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Грубо нарушение: Ализан Яхова въвлече дете в кампанията

Грубо нарушение: Ализан Яхова въвлече дете в кампанията

Водачът на листата на ДПС в Русе Ализан Яхова извърши грубо нарушение на Изборния кодекс, според който е забранено въвличането на непълнолетни граждани в предизборната кампания.

Яхова публикува в социалните мрежи кадри от среща с русенци, като акцент сред снимките изпъква позиране с малолетно лице.

Ruse.news припомня, че съгласно Конституцията на Република България, политическите цели и политическите дейности са присъщи само на политическите партии.

„Законодателството в България ясно казва, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности, но само отговорността ни като общество ще постави интереса на децата над всичко останало. Често децата, поради своята неопитност и стремеж към подражание на възрастните, не разбират правилно политическите идеи, затова нека не ги въвличаме в съревнованието на политическите сили и използваме за отправяне на политически послания“, призова преди дни д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X