https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаЖител на Полско Косово задържа крадец в дома си

Жител на Полско Косово задържа крадец в дома си

Вчера сутринта в РУ- Бяла е сигнализирал полицейският инспектор, отговарящ за района на село Полско Косово, че стопанин на имот в селото е задържал мъж, проникнал в къщата му.

Според първоначалните данни, извършителят бил проникнал в двора на имота, разбил три входни врати от ПВЦ дограма, неутрализирал е локална СОТ система, инсталирана в къщата, след което вероятно е направил опит да отнеме пари в брой от метална каса, но в нея не е имало налични средства, съобщиха от ОД МВР – Русе.

После мъжът излязъл от къщата и прескачайки оградата е хукнал да бяга. Точно в този момент, стопанинът се е прибирал към дома си и е забелязал как непознато за него лице с маска прескача и побягва, при което той го е подгонил, настигнал и задържал до идването на полицията.

Служителите на РУ – Бяла са установили самоличността на заловения като 48-годишен мъж от София. Той е задържан за 24 часа по ЗМВР, до изясняване на съпричастността му към инкриминираното деяние.

На място е извършен оглед , при който са установени и иззети множество инструменти, намерени в имота, които се предполага, че са послужили за неутрализиране на охранителната система и взломяването на вратите.

Образувано е досъдебно производство по описа на РУ – Бяла за престъплението.

В хода на работата по случая в двора на имота е бил установен и трупът на куче, порода „Кавказка овчарка“, без видими наранявания по тялото. Трупът на животното е откаран в град Русе за аутопсия.

За умъртвяването на животното също е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Бяла, с оглед на престъплението.

Работата на полицията продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X