https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПлащаме за паркинг в центъра на Русе и с QR код

Плащаме за паркинг в центъра на Русе и с QR код

Плащането за паркинг в центъра на Русе вече става и с QR код. Вместо да използват паркомати или да заплащат таксата на служителите, водачите могат да използват направо мобилните си телефони.

Това става чрез сканиране на QR код от табели, поставени по стълбовете за осветление на паркингите. Такива има на пл.“Света Троица“, в зоната по ул.“П.Д.Петков“ на паркинга на хотел „Дунав“ и на паркинга на Централна поща.

Сканирането отваря страница, където се въвежда регистрационния номер на автомобила и времето, за което той ще има престой. Максимумът е три часа. Плащането важи за всички зони за кратковременно паркиране, предава Русе медиа.

Приложението е на български и на английски език.

Русенци одобряват нововъведението, но отбелязват два недостатъка. Табелите са много малки и трудно се забелязват, ако предварително не знаеш, че трябва да съществуват на дадения паркинг. Другият е свързан с въвеждането на регистрационния номер на автомобила – попълват се само цифрите, но не и буквите от регистрацията. Според водачите това теоретично би могло да създаде проблем, ако има два автомобила с еднакви цифри, а само единият си е платил.

Но тъй като това е слабо вероятно да се случи, общото мнение на шофьорите е, че това е много добра идея, която ги улеснява и изглежда по европейски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X