https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПрезидентът разкри очаква ли да има редовен кабинет след изборите и как...

Президентът разкри очаква ли да има редовен кабинет след изборите и как трябва да се пребори инфлацията

В навечерието на поредната предизборна кампания се надявам, че политическите партии са си извлекли поуки от предишните кампании. Нека в тази кампания, особено в навечерието на Националния празник, да видим как париите извеждат на преден план своите идеи за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите пак ще трябва да сядат на една маса и да търсят да минават по вече изгорени мостове. Виждаме това до какво води – или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание. Партиите вече поставят ясни стратегически цели. Ако искат тези цели да бъдат постигнати, те са длъжни да съставят редовно правителство

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, преди да вземе участие в представянето на документалния филм “Девет глътки свобода”, посветен на избухването на Априлското въстание от 1876 г. в Ново село.

“Когато парламентът поставя задачи пред служебното правителство със законодателни промени в последния момент, естествено, че правителството ще е под огромно изпитание. Въпросът с видеонаблюдението е не само технологичен, но и организационен. Трябва да се подготвят секциите, устройствата и най-вече хората как да работят с тях. Аз се надявам, че ще бъде намерено решение, работи се активно и смятам, че изборите няма да бъдат опорочени. Атаките срещу служебното правителство не са спрели. Най-удобно е в една предизборна кампания е да се атакува служебното правителство, но се вижда, че това не дава резултат”, добави той.

“Огромният проблем пред българските граждани днес е инфлацията и цената на хранителните продукти. Нужна е решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия. Очаквам контролните органи да са безкомпромисни всеки ден. Очаквам още утре правителството да обяви резултатите от проверките и най-вече продължаващи ефективни мерки, които да достигат до всеки български гражданин”, категоричен бе Радев.

“Никой не ми е препоръчвал служебни министри. Аз имам достатъчно наблюдения и контакти, за да реша сам кой да бъде служебен министър. Всички сигнали за корупция, които са пристигнали в президентската институция, са предадени на прокуратурата”, отговори президентът на журналистически въпроси.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X