https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВсеки патрон за Украйна да се гласува от НС, искат от БСП

Всеки патрон за Украйна да се гласува от НС, искат от БСП

“Вчера в деловодството на Народното събрание внесохме два проекта за решения. С единия предлагаме НС да одобрява всяко решение на Министерския съвет за поета техническа, финансова и всякаква друга помощ за Украйна. Както знаете, това правителство изтегли решението на служебния кабинет всички такива решения да минават през парламента. Настояваме всичко, което МО и МВР изчистват от складовете си, за да го предоставят на Украйна, да бъде одобрявано от НС, както и да ни бъде предоставен ясен график кога тези стоки ще бъдат възстанови”, обяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП внася и проекторешение споразумението, подписано между България и Украйна за предоставяне на военно-техническа помощ, отново да мине през парламента и в него да бъде записано, че всяко решение на Министерски съвет по въпроса, извън този за складовете, отново да подлежи на ценз от страна на депутатите.

Недопустимо е, категорична бе соцлидерката, обществото да се информира за това какво даваме на Киев през отделни депутати от управляващото мнозинство.

“Не се свенят да нарушават както международното право, така и българското законодателство. Изказването на г-н Тагарев за Черно море нарушава конвенцията от Монтрьо. Изказването на Денков във Вилнюс, с което подкрепя даването на касетъчни бомби, нарушава конвенцията, която забранява използването на такова оръжие. Нямат спирка пред нищо, коалицията на войната действа с пълна сила срещу българския национален интерес, като опаковат всичко това под “евроатлантическо развитие” на България”, продължи с възмущението си Нинова.

По друга актуална тема от политическия дневен ред – плановете за промени в Конституцията, председателят на БСП изрази сериозен скептицизъм.

“Да сте чували скоро да са поставили темата за промени в Конституцията? Допреди 2-3 седмици само това беше темата, докато си намесят съдружниците, акционерното участие в новото управление. Не вярваме за сериозните им намерения за промени в Конституцията. Имат 3 варианта, които си противоречат. На този етап не сме виждали официално проекти освен този на ДПС”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X